Deze heerlijke gerechten maak je in slechts 20 minuten

Het Nederlandse gezinsleven wordt steeds drukker. Voor het koken van een goede en gezonde maaltijd voor het hele gezin is soms nog amper tijd. We kiezen dan ook steeds vaker voor (ongezonde) snelle en makkelijke oplossingen. Gelukkig zijn er tal van gezonde en handige oplossingen voor mensen die weinig tijd hebben, maar toch een gezonde, lekkere en inspirerende maaltijd op tafel willen zetten. Een voorbeeld daarvan is de maaltijbox. Populaire aanbieders als HelloFresh, Marley Spoon en de Allerhande Box van Albert Heijn bieden speciale snelle gerechten. In deze blog lees je er meer over de meest populaire boxen.

Razendsnelle gerechten in jouw maaltijdbox

De maaltijdbox biedt uitkomst voor iedereen die weinig tijd heeft, maar toch een gezonde en goede maaltijd op tafel wil zetten. Zo’n box bevat alle verse ingrediënten voor 3, 4 of 5 maaltijden in de week. Je hoeft niet bang te zijn dat je direct vast zit aan een duur abonnement. Je kunt het op ieder moment weer stopzetten. Vaak is het wel zo dat je dit minimaal 4 of 5 dagen voor de bezorgdag moet aangeven. Anders wordt jouw box al ingepakt en gereed gemaakt voor verzenden.

  • Een maaltijdbox bevat alle verse ingrediënten voor een snelle en gezonde maaltijd
  • Groenten, vlees, kruiden: het wordt allemaal meegeleverd
  • Deze boxen bevatten vaak ook heel lekkere en inspirerende vegetarische recepten
  • Alleen kleine zaken als zout, peper en olie moet je zelf in huis hebben
  • Je hebt vaak de keuze uit 10 recepten of meer. Er zijn recepten die langer duren (40 of 50 minuten), maar altijd ook recepten die binnen 20 minuten op tafel staan
  • De box wordt geleverd met een handige receptenkaart. Hierop staan alle instructies. Je hoeft beslist geen ervaren kok te zijn om dergelijke recepten klaar te maken!

Welke aanbieders zijn er met snelle gerechten?

In Nederland zijn er inmiddels flink wat aanbieders van foodboxen. En de meeste aanbieders begrijpen dat de Nederlander vaak op zoek is naar snelheid, gemak en gezondheid. Hieronder bespreken we 3 populaire aanbieders met extra snelle recepten.

  1. HelloFresh, €40,95 per week (2 personen, 3 maaltijden). Wekelijks 3 of meer recepten van 20 minuten of korter
  2. Marley Spoon, €41,95 per week (2 personen 3 maaltijden). Biedt elke week een aantal “Bliksemsnelle” recepten. Speciale gerechten die extra snel op tafel staan. Vaak ook maar 1 pan nodig zodat je weinig afwas hebt.
  3. Allerhande Box, €36,40 per week (2 personen, 3 maaltijden). Wekelijks keuze uit 9 recepten waaronder gerechten die extra snel op tafel staan. Geen abonnement, maar eenvoudig los te bestellen